Suggesties

Veelgestelde vragen over Hue apps

Ga meteen naar jouw onderwerp

Hue app
    Entertainment
    Hue Sync

Hue app

Mijn Philips Hue app heeft problemen bij het verbinding maken met mijn lampen.
    Ondervindt je app problemen bij het bereiken van Hue lampen die je al aan je systeem hebt toegevoegd, controleer dan of ze op de stroom zijn aangesloten (oftewel of de gewone wandschakelaar in de stand 'aan' staat). Kun je de lampen nog steeds niet bereiken, neem dan contact op met het Meethue Support Center.
    Welke apparaten ondersteunen de functie Thuis en weg?
    Thuis en weg-routines worden ondersteund door alle iOS- en Android apparaten met de nieuwste versie van de Hue app en mobiele datamogelijkheden.
    Kan ik routines instellen in de Hue app wanneer ik niet thuis ben?
    Ja. Met de Hue app kun je ongeacht waar je bent nieuwe routines aanmaken of bestaande routines aanpassen. Om ervoor te zorgen dat de routines Zonsondergang/Zonsopkomst goed werken, moet je eerst een Zonsondergang- of Zonsopkomst-routine instellen terwijl je thuis bent.
    Hoe dichtbij moet ik zijn om mijn Hue bridge te kunnen bedienen?
    Als je de functie Thuis en weg hebt geconfigureerd in de Hue app, kun je met een internetverbinding overal ter wereld je lampen bedienen. Heb je deze functie niet ingesteld, dan hoef je alleen maar binnen bereik te zijn van je wifinetwerk thuis.
    Hoe activeer ik de functie Thuis en weg?

Als je je locatie voor Thuis en weg voor het eerst wilt configureren, moet je verbonden zijn met je wifinetwerk thuis.

1. Selecteer 'Routines' onderaan het appscherm.
    2. Selecteer 'Thuis en weg'.
    3. Verschuif de knop 'Locatiebewust' van uit naar aan.*

*Als je geen verbinding hebt met je wifinetwerk thuis, zul je een foutmelding krijgen.

Hoe kan ik lampen toevoegen aan of verwijderen uit een kamer?

Lampen toevoegen, verwijderen en opnieuw indelen in een kamer is eenvoudig in de Hue app:

1. Tik in de Hue app op 'Instellingen'.
    2. Tik op 'Kamer en zones'.
    3. Selecteer de kamer waarin je lampen wil toevoegen of verwijderen. De gegevens van de kamer verschijnen, waarin alle Philips Hue lampen worden vermeld die in de woning beschikbaar zijn. Lampen die zijn aangevinkt, zijn aan de kamer toegewezen.
    4. Vink de lampen aan om ze aan de kamer toe te wijzen of verwijder het vinkje om ze uit de kamer te verwijderen. Houd er rekening mee dat een lamp niet aan meer dan één kamer kan worden toegewezen.
    Hoe bedien ik mijn Hue lampen als ik niet thuis ben?

Als je je lampen wilt bedienen terwijl je niet thuis bent, dien je de functie Thuis en weg te configureren:

1. Selecteer 'Routines' onderaan het appscherm.
    2. Selecteer 'Thuis en weg'.
    3. Zet de schuifknop 'Locatiebewust' van uit naar aan.*

Zodra je Thuis en weg hebt geconfigureerd, kun je overal waar je een wifi-, 3G- of 4G-verbinding hebt je lampen bedienen alsof je thuis bent.

Ondervind je problemen met het bedienen van je lampen als je weg bent, controleer dan of je bent ingelogd op je Hue account en of je lampen bereikbaar zijn.

*Je moet bij de eerste configuratie verbonden zijn met je wifinetwerk thuis. Als je geen verbinding hebt met je wifinetwerk thuis, zul je een foutmelding krijgen.

Hoe maak ik een Hue account aan?

Een Hue account maken is de eerste stap om aan de slag te gaan met Hue:

1. Tik in de Hue app op 'Instellingen'.
    2. Tik bovenaan het scherm op 'Buitenshuisbediening'.
    3. Tik op 'Inloggen'.
    4. Tik op 'Een account aanmaken' en volg de instructies op het scherm.

Voor het configureren van je account moet je verbinding hebben met je wifinetwerk thuis.

Hoe maak ik een nieuwe scène aan?

Er zijn twee manieren waarop je een nieuwe lichtscène kunt aanmaken in de Hue app:

Methode 1

1. Tik op de knop 'Nieuwe scène' linksboven in het startscherm van de app.
    2. Tik op de kamer waarin je een nieuwe scène wilt maken.
    3. Tik op de pictogrammen in de Kleurenkiezer en versleep ze om hun kleur te selecteren. Gebruik de schuifbalk om de helderheid in te stellen.
    4. Klik op 'Tik om naam in te geven', waarmee je je nieuwe scène een naam kunt geven. Heb je de naam ingetypt, tik dan op 'Bewaar' om de naam op te slaan.
    5. Tik rechts bovenin op Opslaan om je nieuwe scène op te slaan.

Methode 2

1. Tik op de kamer waarin je de scène wilt aanmaken.
    2. Tik op de knop 'Nieuwe scène'.
    3. Volg dezelfde instructies als hierboven.
    Hoe bewerk ik een lichtscène?

Volg de stappen voor het bewerken van een lichtscène in de Hue app:

1.  Tik op de kamer waarvoor je de scène wilt bewerken.
    2.  Tik op de scène die je wilt bewerken.
    3.  Tik op het potlood rechts bovenaan de scène die je wilt bewerken en selecteer 'Bewerken'.
    4.  Tik op de pictogrammen in de Kleurenkiezer en versleep ze om hun kleur te selecteren. Gebruik de schuifbalk om de helderheid in te stellen.
    5.  Tik rechts bovenin op Opslaan om je nieuwe scène op te slaan.
    Hoe laat ik de begintijden voor mijn routines Zonsondergang/Zonsopkomst afwijken?

Je kunt de tijden waarop je routines Zonsondergang/Zonsopkomst beginnen, laten afwijken:

1. Selecteer rechts onderaan in de Hue app de optie 'Instellingen'.
    2. Selecteer 'Geavanceerd'.
    3. Selecteer 'Zonsondergang en -opkomst'.
    4. Selecteer ofwel 'Voor zonsondergang', ofwel 'Na zonsopkomst' om de tijden te laten afwijken binnen een bereik van 0 minuten tot 120 minuten.
    Hoe kan ik verwijderde standaardlichtscènes herstellen?

Je kunt standaardlichtscènes in de Hue app herstellen door de kamer te verwijderen en opnieuw aan te maken:

De kamer verwijderen:

1. Open de Hue app en tik op het pictogram 'Meer opties' (drie horizontale stippen) rechts bovenaan de pagina.
    2. Tik op 'Kamer en zones'.
    3. Tik op het informatiepictogram (i) naast de kamer die je wilt verwijderen.
    4. Tik op de rode knop 'Verwijderen' onderaan de pagina.

De kamer opnieuw maken en de standaardscènes ervan herstellen:

1. Open de Hue app en tik op het pictogram 'Meer opties' (drie horizontale stippen) rechts bovenaan de pagina.
    2. Tik op 'Kamer aanmaken'.
    3. Volg de instructies op het scherm om de kamer aan te maken.
    4. Vink het selectievakje 'Creëer standaardscènes' aan om ervoor te zorgen dat de standaardscènes aan de kamer worden toegevoegd.
    Hoe stel ik alle lampen in een kamer in op dezelfde kleur?

Er zijn twee manieren waarop je alle lampen in een kamer op één kleur kunt instellen:

Methode 1:

1. Ga in de Hue app naar je Woning-dashboard.
    2. Houd de kamer waarin je alle lampen op dezelfde kleur wilt instellen ingedrukt. Vervolgens verschijnt de Kleurenkiezer op het scherm.
    3. Versleep het pictogram naar je gewenste kleur op het wiel.

Methode 2:

1. Ga naar je Woning-dashboard.
    2. Selecteer de kamer waarin je alle lampen op dezelfde kleur wilt instellen.
    3. Selecteer het pictogram van de Kleurenkiezer.
    4. Versleep de lamppictogrammen bovenop elkaar. Er verschijnt een nummer in het pictogram dat aangeeft dat beide lampen dezelfde kleur hebben.
    5. Selecteer 'Nieuwe scène' om je instellingen als een nieuwe scène op te slaan.
    Hoe stel ik één lamp in een kamer in op een specifieke kleur en/of helderheid?

Wil je de kleur of helderheid van één lamp in een kamer wijzigen, tik dan op het tabblad 'Woning' op de kamer waarin de lamp zich bevindt.

De lichtsterkte wijzigen:

1. Controleer of de lamp aan staat door op de knop rechts naast de lampnaam te tikken.
    2. Als de lamp is ingeschakeld, verschijnt er een schuifbalk onder de lampnaam. Versleep de schuifbalk om de helderheid van de lamp aan te passen.

De lichtkleur wijzigen:*

1. Tik op de afzonderlijke lamp om de Kleurenkiezer te openen.
    2. Tik op het lamppictogram en versleep het naar de kleur die je wilt. De kleuren die je het meest recent hebt gebruikt, verschijnen links bovenaan.
    3. Tik rechtsboven in het appscherm op 'Klaar'.

*Alleen bij Hue white and color ambiance lampen.

Hoe werkt Hue samen met de camera op mijn smartphone?

Je kunt in de Hue app een aangepaste lichtscène maken op basis van een foto op je telefoon:

1. Open de Hue app en selecteer de knop 'Nieuwe scène' links bovenaan het appscherm.
    2. Selecteer de kamer waarin je de scène wilt maken.
    3. Tik onderaan het scherm op het pictogram 'Camera' en selecteer vervolgens 'Fotorol'.
    4. Kies de foto die je graag wilt gebruiken voor je scène en volg de instructies op het scherm om de foto bij te snijden en de naam te wijzigen.
    5. De Hue app kiest automatisch kleuren uit de foto en plaatst ze in een speciale Kleurenkiezer waarmee je een lichtscène kunt maken.
    Hoe werkt de functie Zonsondergang/Zonsopkomst?

De functie Zonsondergang/Zonsopkomst gebruikt het tijdstip om je aangepaste routine te activeren. Je kunt je lampen programmeren om in te schakelen met een bepaalde helderheid, kleur of lichtscène wanneer de zon ondergaat of opkomt en na een bepaalde tijd (of helemaal niet) weer uit te schakelen. De Hue app past zich in de loop van het jaar automatisch aan de tijden van zonsondergang en zonsopkomst aan. De routines Zonsondergang/Zonsopkomst kunnen worden geopend door 'Routines' te selecteren in het beginscherm van de app:

1. Selecteer 'Andere routines'.
    2. Selecteer 'Aangepaste routine maken'.
    3. Selecteer 'Bij zonsondergang' of 'Bij zonsopkomst' om je aangepaste routine te programmeren.
    Wat is een ZigBee kanaalwijziging in de Philips Hue app?

ZigBee is een draadloze technologie waarmee de apparaten in je slimme woning met elkaar kunnen 'praten'. Als je connectiviteitsproblemen ondervindt tussen je Hue lampen en bridge, kan een ZigBee kanaalwijziging het probleem wellicht verhelpen.

1. Open de 'Instellingen' in de Philips Hue app.
    2. Tik op 'Hue bridges' en selecteer je actieve bridge.
    3. Tik op het pictogram 'i' rechts naast de naam van de bridge.
    4. Selecteer 'Wijziging ZigBee-kanaal' en volg de instructies op het scherm.
    Waar kan ik in de Hue app de routines en timers vinden van apps van derden?
    Routines en timers van apps van derden kun je in de Philips Hue app vinden via 'Routines' > 'Van andere apps'. Hoewel er geen manier is om de naam van routines van derden te wijzigen in de Philips Hue app, kun je de naam van alarmen en timers wel wijzigen in de andere apps zelf.
    Kan ik een lamp toewijzen aan meerdere kamers?
    Nee. Een afzonderlijke lamp kan aan slechts één kamer worden toegewezen.
    Kan ik mijn Philips Hue lampen bedienen vanaf meerdere apparaten?
    Ja. Download gewoon de Philips Hue app op elk apparaat en koppel het aan de Hue bridge die je wilt bedienen. Elk Hue systeem kan door maximaal 10 apparaten worden bediend.
    Hoe verwijder ik een ongebruikte smartphone of tablet uit mijn Philips Hue systeem?
    Via je Hue account kun je een smartphone of tablet verwijderen uit je Philips Hue systeem. Wil je de machtigingen van een smartphone of tablet intrekken, ga dan naar www.philips-hue.com, klik op 'Mijn Hue' en log vervolgens in op je account. Zodra je bent ingelogd, klik je bovenaan de pagina op 'Apps'. Vervolgens worden de apparaten weergegeven die momenteel aan je Hue systeem gekoppeld zijn. Van hieruit kun je op de knop 'Deactiveren' klikken om het apparaat te verwijderen.

Entertainment

Hoe stel ik een entertainmentruimte in?

Als je een entertainmentruimte wilt configureren, ga je naar 'Instellingen' > 'Entertainmentruimten' > 'Entertainmentruimte maken'. Volg de instructies op het scherm om je entertainmentruimte aan te maken. Tik op het pictogram van elke lamp en versleep het pictogram naar de locatie, bij benadering, in de kamer.

Je kunt de indeling van je lampen op elk moment wijzigen via de instellingen van de entertainmentruimte in de Hue app. Je hoeft niet alle lampen te gebruiken in de kamer waarin je entertainmentruimte zich bevindt.

Welke Hue producten kan ik gebruiken met de entertainmentfunctie?
    Je kunt alle Hue White and color ambiance lampen en armaturen gebruiken, plus alle Friends of Hue producten die compatibel zijn met Hue Sync.
    Hoeveel entertainmentruimten kunnen tegelijk actief zijn?
    Er kan slechts één entertainmentruimte tegelijk actief zijn op een enkele Hue bridge.
    Wat is het maximumaantal lampen dat ik in een entertainmentruimte kan gebruiken?
    Je kunt maximaal 10 Philips Hue of Friends of Hue lampen met kleurfunctie aansluiten per entertainmentruimte.
    Wat moet ik doen als ik een vertraging merk bij het gebruik van entertainmentruimten?
    Mogelijk moet je entertainmentruimte worden gesynchroniseerd. Ga in de Hue app naar 'Instellingen' > 'Entertainmentruimten' > 'Test ruimte' en volg de instructies op het scherm om je entertainmentruimte opnieuw te synchroniseren.
    Waarom ik na een software-update geen lampen toevoegen aan mijn entertainmentconfiguratie?
    Het kan 20 minuten duren voordat al je lampen opnieuw verschijnen in de lijst met lampen van de entertainmentruimte in de Hue app.
    Waarom worden sommige van mijn Hue lampen niet weergegeven in de entertainmentruimteconfiguratie?
    De entertainmentfunctie van Hue werkt alleen met Philips Hue White and color ambiance lampen, plus Friends of Hue lampen met kleurfunctie. Lampen die niet voldoen aan de vereisten van de entertainmentfunctie, worden niet weergegeven in het configuratiemenu van de entertainmentruimte.
    Waarom is de entertainmentfunctie alleen ingeschakeld voor Philips Hue lampen met kleurfunctie?
    Om ervoor te zorgen dat de entertainmentfunctie een ervaring biedt die zo meeslepend mogelijk is, zijn alleen Philips Hue en Friends of Hue lampen met kleurfunctie compatibel. Tijdens tests is gebleken dat White en White ambiance lampen niet dezelfde ervaring boden. We willen dat elke gebruiker van Hue tevreden is over de entertainmentfunctie, daarom wordt de functie alleen aangeboden voor lampen met kleurfunctie.
    Kan ik meerdere entertainmentruimten activeren op één Hue bridge?
    Je kunt meerdere entertainmentruimten creëren en activeren in de Hue app, maar je kunt er slechts één tegelijk activeren.
    Kan ik een lamp die niet van Hue is, toevoegen aan mijn entertainmentruimte?
    Nee. De entertainmentfunctie van Hue werkt alleen met officiële producten van Hue en Friends of Hue met kleurfunctie.

Hue Sync

Hoe werkt Hue Sync?
    Hue Sync is de app waarmee je Philips Hue Entertainment kunt beleven. Daarmee kunnen je slimme lampen van kleur veranderen, knipperen en in- of uitschakelen als reactie op de inhoud op je scherm, of het nu een spel, film of muziek is.
    Werkt Hue Sync met Philips Ambilight televisies?
    Nee. Philips Ambilight tv's gebruiken een andere, oudere API die incompatibel is met Hue Sync. Helaas kunnen we niet zeggen of Philips Hue de Ambilight tv's in de Hue Sync Entertainment beleving zal integreren.
    Werkt Hue Sync met Power DVD, Netflix of Amazon Prime Video?
    De werking van Hue Sync wordt beperkt door regels voor het beheer van digitale rechten (DRM), waardoor de functie niet alle inhoud kan vastleggen en niet werkt met deze streamingdiensten.
    Wat heb ik nodig om Hue Sync te gebruiken?

Hue Sync werkt met apparaten die content streamen, mits de content wordt gedupliceerd vanaf een pc met Windows of een Mac computer waarop de Hue Sync app geopend is of als het apparaat wordt gebruikt als uitbreiding van het scherm van deze computer.

Als je Hue Sync met succes wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

• Hue bridge v2 (vierkant)*
    • De nieuwste Philips Hue app**
    • De nieuwste Hue Sync app***
    • Een of meerdere Philips Hue white and color ambiance lampen

* Hue Sync werkt niet op de Hue bridge v1, omdat de verwerkingssnelheid en capaciteit ontoereikend zijn.

** Om te controleren of je de nieuwste versie van de Hue app hebt, ga je naar 'Instellingen' en kijk je of 'Hue Entertainment' wordt vermeld. Zo niet, werk dan je app bij.

*** De Hue Sync app is compatibel met Windows 10 en MacOS Sierra/High Sierra en hoger. Deze app kan niet op een mobiel apparaat worden gebruikt.

Voordat je kunt beginnen met streamen en het synchroniseren van je lampen, moet je eerst een entertainmentruimte maken in de Philips Hue app. Zodra je een entertainmentruimte hebt gemaakt, download je de Hue Sync app en koppel je deze aan je bridge.

Bekijk onze How to video's

Philips Hue YouTube
    Blader door onze How to video's in de Philips Hue app (je kunt ze vinden op het tabblad Ontdek onder 'How to video's') of bekijk al onze video's op het YouTube-kanaal van Philips Hue.

Naar het Philips Hue YouTube-kanaal

Neem contact op met ons

We helpen je graag verder

Bezoek onze sociale kanalen

Reactietijd: 1 uur. 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar

Product, acties en garantie

Telefoon: 00800 744 547 75
    Maandag t/m vrijdag 08.00 - 20.00