Beveiligingsadvies

Hue productveiligheidsadvies

Hue zet zich in voor de veiligheid van consumenten en de voortdurende beveiliging van onze producten. We wijzen tijdens de ontwerpfase van onze producten aanzienlijk veel middelen toe aan het herkennen en beperken van beveiligingsproblemen. Daarnaast werken we samen met veiligheidsonderzoekers en andere gebruikers om vastgestelde kwetsbaarheden op te lossen en te herstellen.

Denk je dat je een kwetsbaarheid hebt ontdekt, neem dan contact met ons op via ons programma voor verantwoordelijke openbaarmaking https://www.signify.com/global/product-security.

Hue productveiligheidsupdates

Om gebruikers te beschermen raadt Hue nadrukkelijk aan je systeem up-to-date te houden met de nieuwste software en uitsluitend apps te downloaden uit de officiële app stores voor iOS en Android.

Voor informatie over de nieuwste softwareversies van Hue apps, de Hue Bridge, Hue accessoires, Hue lampen of Hue Sync, kun je terecht op onze releasepagina.

Je kunt controleren of je Hue systeem helemaal up-to-date is door te kijken op de pagina 'Software-update' in de officiële Hue app. Deze pagina vind je onder ‘Instellingen’ > ‘Software-update’. We raden ook aan dat gebruikers op dit scherm 'automatische updates' inschakelen om er zeker van te zijn dat de nieuwste software automatisch wordt geïnstalleerd.

Veelgestelde vragen over veiligheid

Wat kan ik doen om mijn Philips Hue producten te beschermen tegen hackers of een DDoS-aanval?

Om ervoor te zorgen dat onbevoegde personen geen toegang kunnen krijgen tot jouw Philips Hue producten, maakt het Philips Hue systeem gebruik van versleutelings- en verificatietechnieken die de norm zijn voor de branche. Philips Hue maakt verbinding met internet via onze eigen veilige cloud, zodat de apparaten in je woning niet zichtbaar zijn vanaf het openbare internet.

Philips Hue werkt zijn producten, diensten en apps regelmatig bij met beveiligingsoplossingen en patches. Om ervoor te zorgen dat je systeem altijd up-to-date is, raden we het volgende aan:

1. Koppel je Philips Hue Bridge met een Hue account
  2. Schakel automatische updates in de Hue app in via Instellingen Software-update > Automatische update

We raden ook aan dat je je thuisnetwerk beschermt tegen aanvallen door kwaadwillenden. Neem contact op met je internetprovider voor hulp.

Hoe werk ik mijn Philips Hue systeem bij met de nieuwste software?

Open de Philips Hue app en ga naar Instellingen > Software-update. De app controleert automatisch of je Philips Hue systeem up-to-date is. Je kunt de versie-informatie van de app controleren om de nieuwste software-updates te bekijken.

Bij Hue producten die volledig up-to-date zijn, wordt een groen vinkje weergegeven. Staat er geen groen vinkje, dan krijg je een melding dat de software wordt gedownload.

Mislukt een update en wordt bij sommige Hue producten geen groen vinkje weergegeven, zet de Hue Bridge dan uit en weer aan:

1. Haal de voedingsadapter van de Hue Bridge uit het stopcontact. Wacht vervolgens 10 seconden.
  2. Steek de voedingsadapter nu weer in het stopcontact. Wacht minstens 30 minuten voordat je je software probeert bij te werken.

Zorg dat lampen die 'Niet bereikbaar' zijn, ingeschakeld zijn of uit het systeem zijn verwijderd als ze niet meer worden gebruikt. Het kan enige tijd duren voordat alle lampen en accessoires klaar zijn om te worden bijgewerkt.

Worden oudere firmwareversies van Philips Hue producten ondersteund?

We verbeteren onze producten voortdurend door nieuwe functies toe te voegen, de prestaties te verbeteren en de veiligheid te verhogen. We raden alle gebruikers aan om automatische updates in te schakelen in de Hue app (Instellingen > Software-update > Automatische update) zodat altijd de nieuwste firmware op hun producten geïnstalleerd is.

Philips Hue apps ondersteunen alleen de meeste recente firmware van de Philips Hue Bridge. Bij de Philips Hue cloud wordt ernaar gestreefd de laatste drie grote softwareversies van de Philips Hue Bridge te ondersteunen. Deze beperking waarborgt de continue kwaliteit en veiligheid van het Philips Hue systeem.

Hoe weet ik of mijn software up-to-date is?

Je kunt controleren of de nieuwste firmware op al je producten geïnstalleerd is door in de mobiele Philips Hue app naar Instellingen > Software-update te gaan. Je kunt ook automatische updates inschakelen om ervoor te zorgen dat nieuwe software automatisch wordt geïnstalleerd. Tik daarvoor op Automatische update.

Hoe schakel ik automatische software-updates in voor mijn Philips Hue producten?

Open de Hue app. Ga naar Instellingen > Software-update. Zodra de app op updates gecontroleerd heeft, tik je op Automatische update.

Waar kan ik versie-informatie vinden over de software-updates voor Philips Hue?

Wat moet ik doen als ik de nieuwste firmware niet op mijn producten kan installeren?

Zorg ervoor dat het besturingssysteem van je mobiele apparaat up-to-date is.

Zorg dat de lampen die je wilt bijwerken ingeschakeld zijn en bereikbaar zijn via de Philips Hue app. Het kan meerdere uren duren om firmware-updates over te zetten naar je lampen. Ondervind je andere problemen, neem dan contact op met de klantenservice.

Wat kan ik doen als mijn Hue Bridge is gekoppeld aan een onbekend of ongewenst account?

Als je een Hue Bridge hebt die is gereviseerd of die is gebruikt door een eerdere eigenaar, kan het zijn dat het apparaat niet naar behoren is gereset en dat je Hue Bridge nog steeds is gekoppeld aan het account van de vorige eigenaar. Je kunt een fabrieksreset uitvoeren op je Hue Bridge om het ongewenste account te verwijderen.

Als je wilt controleren welke gebruikers zijn gekoppeld aan je Hue Bridge, kun je inloggen op account.meethue.com en gaan naar Bridge > Mijn Hue Bridges.

Onder 'Andere gebruikers met toegang tot deze Bridge' mogen geen onbekende gebruikers staan. Als hier onbekende gebruikers worden vermeld, kun je deze verwijderen door te klikken op het prullenbakpictogram.

Ik heb zojuist mijn Bridge geconfigureerd en ik zie leden die ik niet herken in mijn woning. Wat moet ik doen?

Als je een gereviseerde of gebruikte Bridge hebt gekocht, is het mogelijk dat de Bridge niet op de juiste manier is teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Als jij de beheerder bent voor jouw woning, kun je gebruikers die je niet herkent verwijderen. Als je alleen beschikt over machtigingen voor verlichting, verwijder je jouw e-mailadres uit de woning en voer je een reset naar fabrieksinstellingen uit op de Bridge.

Ik heb mijn Bridge enige tijd geleden verkocht/geretourneerd. Waarom ontvang ik e-mailberichten dat iemand lid is geworden van mijn woning?

Waarschijnlijk is de Bridge niet goed teruggezet naar de fabrieksinstellingen en heeft iemand zichzelf per ongeluk toegevoegd aan jouw woning. Als je dit Philips Hue-systeem niet meer gebruikt, kun je je aanmelden bij je account en jezelf uit de woning verwijderen.