Hoe configureer je een Hue dimmer switch?

Er zijn twee manieren om een slimme Hue dimmer switch op je systeem aan te sluiten: via een Hue Bridge of via Bluetooth.

Verbinding maken via een Hue Bridge

Verbinding maken via Bluetooth

Verbinding maken via een Hue Bridge

Met een Hue Bridge kun je jouw Hue dimmer switch volledig aan je voorkeuren aanpassen, en de configuratie ervan is kinderspel.

Voordat je begint met de configuratie

Is je Hue Bridge verbonden met en toegevoegd aan de Hue app?

Als het goed is, is je Hue Bridge al aangesloten, verbonden met Wi-Fi en toegevoegd aan je Hue app. Als dat nog niet het geval is, moet je eerst je Hue Bridge installeren.

Lees hoe je een Hue Bridge configureert

Een Hue dimmer switch configureren met een Hue Bridge

1. Open de Hue app.
  2. Ga naar de tab Instellingen en tik op Accessoires
Instellingen

3. Tik op Accessoire toevoegen.

Accessoire toevoegen

4. Tik op Hue dimmer switch

5. Als een plastic strookje uit het batterijcompartiment van je dimmer switch steekt, moet je dit eruit trekken. Als het goed is, knippert de dimmer switch oranje. Als geen plastic strookje uit de dimmer switch steekt of de dimmer switch niet knippert, houd je de configuratieknop aan de achterkant van de dimmer switch ingedrukt totdat deze gaat knipperen.

Hue dimmer switch

6. Wanneer de Hue app de dimmer switch heeft gevonden, volg je de aanwijzingen op het scherm op. Je kunt kiezen welke Kamer of Zone door de dimmer switch wordt bediend, en ook wat de knoppen doen.

App dimmer switch

Hulp nodig?

Als je hulp nodig hebt bij het configureren van je dimmer switch, kun je onze Veelgestelde vragen bekijken of contact opnemen met Philips Hue ondersteuning.

Veelgestelde vragen over de Hue dimmer switch >

Naar Ondersteuning >

Verbinding maken via Bluetooth

1. Houd de Hue dimmer switch in de richting van de lamp die je wilt bedienen. Blijf binnen 15 cm van de lamp.

Tik op de dimmer switch

2. Houd de knop aan drie seconden ingedrukt totdat het groene lampje begint te knipperen.

3. Herhaal deze handeling voor maximaal 10 lampen.

4. Als je een lamp van de Hue dimmer switch wilt verwijderen, herhaal je hetzelfde proces maar houd je de knop uit 10 seconden ingedrukt.

*Als er op een lamp een 'maximaal' aantal lumen wordt weergegeven in de specificaties, dan is dat de maximale lichtopbrengst van de lamp. Het geeft weer hoe helder de lamp schijnt bij 2700K (witte lampen) of 4000K (White ambiance of White and color ambiance lampen). Meer informatie over helderheid