En nem start til Hue med Emil Thorup

Skrevet af Emil Thorup

Mit liv med Philips Hue

Jeg er lige flyttet (igen) – denne gang til en lejlighed på Islands Brygge. Og i den proces slog det mig, hvor utrolig nemt det er at tage sit Philips Hue-system med. Til trods for at det er en lejelejlighed, lykkedes det mig (uden hjælp fra elektriker) at montere mine Hue pærer i de eksisterende spots, sætte mine egne lamper op og slutte Hue Bridge til routeren på et par timer – herefter var det bare at klistre de trådløse Hue kontakter op på væggene, lige der hvor jeg ville have dem og sætte Hue bevægelsessensor i entre og gæstebadeværelse.

Jeg har været ambassadør for Philips Hue i et års tid nu, men synes, jeg skylder lige at ridse ”the basics” op – og hvorfor jeg virkelig synes, det er genialt:

Emil Thorup and Hue ceiling spot light

Nem start

Første step er at købe et startkit – det kommer med 2-3 pærer (der findes til tre sokler; E14, E27 og GU10, som nok dækker 95 % af alle lamper og spots) og en såkaldt ”bridge”. Bridge skal sluttes til din router og klikkes på én gang og så skal man aldrig tænke på den igen. Den er dedikeret til at styre alle Hue-pærer og lamper, og gør, at der ikke er ”lag” (fancy computerudtryk for ventetid). Det er vigtigt for mig at understrege, at Hue-systemet reagerer øjeblikkeligt, når du styrer det – enten på kontakter eller med app’en. Jeg har over 40 lamper med Hue i lejligheden nu, og det kører upåklageligt.

Emil Thorup and Hue kitchen spot lights

Nem udvidelse

Når du først er kommet i gang, så starter det rigtig sjove – nemlig gradvist at få alle eksisterende og nye lamper ind i Hue-systemet. Da jeg først prøvede Hue for et års tid siden, gik der ikke mere end en uges tid, før jeg syntes, det var oldnordisk, at skulle bruge almindelige kontakter til at gå og slukke alt lys om aftenen enkeltvis og skulle justere med lysdæmperen hver gang – hvilket resulterede i, at jeg gradvist stoppede med at bruge de lamper, der ikke var forbundet med Hue. Det tog min kæreste lidt mere tid, men nu er hun 100 % solgt, og selvom hun ikke er meget for at indrømme det, har hun selv app’en og har lavet sine egne indstillinger til hygge om aftenen og læsetid om dagen.

Emil Thorup and Hue living spot light

Nem brug

Når først det hele er sat op, er det ekstremt intuitivt at bruge. Hele ideen med et ”smart home” er jo, at det skal blive nemmere og bedre – ikke mere besværligt. Hvis man ikke altid gider åbne sin app for at tænde lyset, sætter man bare trådløse Hue-kontakter på væggen (selvklæbende, med batteri – genialt). På kontakten kan man vælge mellem tænd, sluk og dæmp op og ned. Og så kan man (endnu mere genialt) vælge mellem op til fire stemninger – fx ”aftenhygge”, ”rengøring” eller ”læsning”, der ændrer samtlige Hue pærer/lamper med et tryk, så man ikke skal rundt og indstille hver lampe individuelt hver gang.

Hos os er det første klik altid ”orienteringslys”, efterfulgt af to mere afslappede aftenvarianter hvor det hele er dæmpet i en varm hvid farve, der giver ro og gør hjernen klar til at skulle sove og slappe af. Desuden er ”ude og hjemme”-funktionen helt genial; når Hue app’en ser, at jeg er tæt på min lejlighed, så tænder den automatisk lyset, inden jeg kommer hjem (selvfølgelig kun om aftenen) – og slukker lyset igen, når jeg går. Og selvom Hue jo er Klasse A LED, så er det stadig skønt, at nogen husker at slukke lyset efter mig.

Emil Thorup and Hue outside lights

*Når en pære viser "Op til" et vist antal lumen i dens specifikationer, er det pærens maksimale lysudbytte, der vises. Det viser, hvor kraftigt pæren kan lyse ved 2700 K (hvide pærer) eller 4000 K (White Ambiance- eller Hue White and Color Ambiance-pærer). Få mere at vide om lysstyrke