Slik får du automatisk lysstyring. 3 tips.

31 juli 2023

 

Vet du allerede hvor bra automatisk lysstyring er? Eller lurer du på om det er litt komplisert, hvordan det egentlig fungerer eller hvordan det kan hjelpe deg?

Nedenfor gir vi deg et sammendrag av våre favorittlysstyringsfunksjoner og legger fokus på hvordan automatisert belysning virkelig kan gjøre en forskjell både for hverdagslivet ditt og i ferietiden. Kanskje du er en ekte proff og allerede bruker disse tipsene i hjemmet ditt? Hvis ikke kommer du til å se hvor smart Hue smartbelysningsystemet virkelig er. Sjekk ut disse tipsene!

1. Styr lysene uansett hvor du er med Vekk-fra-hjemmet-lysstyring

Vår nye lysstyring kommer akkurat i tide til sommerferien og mange korte og lange turer utenfor hjemmet for å nyte solen.

light-control-blog-image-01

Med Vekk-fra-hjemmet-styring aktivert i Hue-appen*, kan du bokstavelig talt styre smartbelysningen din fra hvor som helst i verden via smarttelefonen. Alt du trenger er en internettforbindelse og en Hue Bridge.

Hvis du noen gang har de kjipe tankene som "husket jeg å slå av lyset?" eller "aktiverte jeg den automatiseringen som får det til å se ut som jeg er hjemme selv om jeg er borte?", så er dette perfekt for deg. Enten du slapper av på en solseng i Mexico eller bare er ute for å spise middag, kan du åpne Hue-appen og sjekke om alle lysene er av eller på, og aktivere alle typer automatisering som du kan skreddersy helt selv. For ferietider anbefaler vi Imiter tilstedeværelse-automatiseringen på det sterkeste. Les mer om det nedenfor.

light-control-blog-image-02

Ekstra tips: Bruk Hue Smart plug for elektroniske enheter som strykejernet eller TV-en! I Hue-appen har du alltid tilgang til Smart plug og kan slå den av – både for å unngå unødvendig energiforbruk og for å forhindre eventuelle ulykker hvis du har glemt noe.

*Når du er logget på Hue-appen med e-post, aktiveres Vekk-fra-hjemmet-styring automatisk.

2. La automatisert belysning gjøre rutinene enkle og beskytte hjemmet ditt

Vi har allerede nevnt det, men la oss se litt nøyere på automatiseringene. Hue-appen tilbyr flere forskjellige typer automatiseringer i tillegg til mulighet for å designe dine egne automatiseringer. Du finner alle alternativer under fanen "Automateringer" i appen.

Du kan tilpasse automatiseringen til dine daglige rutiner, ha flere versjoner for ulike ukedager og brukstilfeller, og forberede deg på de gangene du er borte, men vil at det skal se ut som du er hjemme. Det tar bare noen få minutter å sette opp en automatisering, og når den er ferdig, vil du alltid kunne gjenbruke den. Du velger selv hvilke rom, lys, innstillinger og tidspunkter du ønsker

light-control-blog-image-03

Å la belysningen automatisk slå seg av og på, dimme ned og endre farge på et annet tidspunkt – uten at du løfter en finger – har flere fordeler. Her er noen eksempler:

Jobber du hjemmefra? Bruk Timer-muligheten for å la lysene på hjemmekontoret signalisere når det er på tide å ta en pause, og lag en automatisering for å skifte belysningen fra Fokus til Relax-modus.

Er du lei av vekkerklokken? Bruk Vekking med lys-automatiseringen til å vekke deg forsiktig med det økende lyset fra en stigende sol. Legg til de fargekompatible soveromslysene dine (gradienter er de beste) og lag forskjellige automatiseringer for arbeidsdager og de sene morgenene du vil sove i.

Skal du bort? Imiter tilstedeværelse er en genial funksjon for å hjelpe deg med å holde uønskede gjester unna når du ikke er hjemme. Den etterligner rutinene til noen som er hjemme ved å slå av og på lys i de utvalgte rommene ved forskjellige scener og intervaller, og matche de vanlige bevegelsene rundt i hjemmet. Med Vekk-fra-hjemmet-kontrollen kan den alltid aktiveres

light-control-blog-image-04

Ekstra tips: Aktiver Vekking med lys og Fall i søvn-automatiseringen for å la lyset veksle mellom strålende røde, oransje og hvite nyanser til den stigende eller nedgående solen, vekke deg forsiktig eller hjelpe deg med å slappe av ved sengetid. Våre Signe gradient oak bord- og gulvlamper er designet akkurat med dette formålet i tankene!

3. Par med smartassistenter og tilbehør for å få rask og enkel daglig lysstyring

Hue-app har alle systemfunksjoner og lar deg styre lysene og tilpasse innstillingene dine som du vil. Den tilbyr i utgangspunktet alt du trenger. Hvis du vil ha enda smartere og raskere lyskontroll i hverdagen, kan du vurdere å legge til smart tilbehør eller pare med smarte hjemmeassistenter.

Visste du at du kan pare Hue-systemet med stemmeassistenter som Amazon Alexa, Apple HomeKit og Google Assistant? Enkle stemmekommandoer gir handsfree styring av lysene dine, og det er like fint når du har hendene fulle på kjøkkenet og trenger mer lys, som når du er slapper av på sofaen og vil ha det perfekte lyset uten å bevege deg en centimeter.

light-control-blog-image-05

Når vi snakker om bevegelse, håper vi at du kjenner til bevegelsessensorene våre! De fås både for innendørs og utendørs bruk, og kan settes opp hvor som helst, og kan automatisk slå på lys når bevegelse oppdages og slå av lyser når området er tomt. Du trenger ikke mer å famle i mørket etter bryteren eller være usikker på om alle familiemedlemmer husker å slå av lyset.

Men listen er ikke komplett uten våre smarte brytere. Enten du velger Dimmer switch, Smart button eller Tap Dial switch, kan du enkelt bytte mellom favorittlysscenene dine og forskjellige lys, soner eller rom med bare et knappetrykk. Bruk som veggbryter, monter på en magnetisk overflate, eller ta med deg bryteren rundt i hjemmet. Hvis du alltid vil ha det mest optimale lyset, programmer en knapp til Tidsbasert lys eller Naturlig lys-scenen som automatisk justerer belysningen avhengig av tidspunkt på dagen.

light-control-blog-image-06

Ekstra tips: TIlpass din Utendørssensor med innendørs lys. Hvis tyver ser et lys slå seg på inne i et hus når de nærmer seg fordøren, kan det være akkurat det som gjør at de vender om og lar huset ditt være i fred. På mørke dager kommer du også til å sette pris på den innbydende velkomsten når ganglyset slår seg på automatisk når du kommer inn igjennom fordøren din.

* Når det vises "opp til" et visst antall lumen i spesifikasjonene for en lyskilde, er dette lyskildens maksimale lumen. Verdien viser hvor lys pæren kan bli ved 2700 K (hvite pærer) eller 4000 K (Hue White Ambiance- eller Hue White and Color Ambiance-lyspærer). Finn ut mer om lysstyrke