Veelgestelde vragen over Philips hardware

Veelgestelde vragen over Hue en hardware

Algemeen/systeem

Hoe bedien ik mijn Philips Hue lampen?
Waarom zijn mijn lampen onbereikbaar?
Hoe en wanneer werk ik mijn Hue software bij?
Hoe weet ik of mijn software is bijgewerkt?
Worden oudere versies van Philips Hue producten ondersteund?
Ik kan niet inloggen op mijn Hue account in de Hue app.
Ik kan de nieuwste firmware-updates niet installeren op mijn Philips Hue producten.
Kunnen twee starterkits samenwerken?
Welke stappen kan ik zetten om mijn Philips Hue producten te beschermen tegen hackers?
Wat moet ik doen voordat ik een gebruikte Hue Bridge terugstuur of doorverkoop?
Welke gegevens worden verzameld door het Philips Hue systeem als ik de automatiseringen Thuiskomen en Weg van huis gebruik?
Welke gegevens worden verzameld door het Philips Hue systeem als ik de Hue Motion sensor gebruik?
Kan ik vervangende onderdelen bestellen voor Philips Hue producten?
Ik kan het vervangende onderdeel dat ik nodig heb niet vinden. Wat moet ik doen?

Lampen/armaturen

Wat is het verschil tussen de Philips Hue Ambiance gradient lightstrip en de Philips Hue lightstrip?
Kan ik de Philips Hue lightstrip koppelen aan de Philips Hue Ambiance gradient lightstrip?
Kan ik de Philips Hue Ambiance gradient lightstrip achter een tv of beeldscherm gebruiken?
Wat is het verschil tussen Hue Play gradient lightstrips en niet-gradient lightstrips?
Kan ik de Hue Play gradient lightstrip ook voor andere dingen dan entertainment gebruiken?
Welke maat Hue Play gradient lightstrip heb ik nodig?
Hoe begin ik met het installeren van de Hue Play gradient lightstrip?
Wat als de voeding van mijn Philips Hue buitenlampen niet meer werkt?
Hoe kan ik een Hue Go verbinden met de Hue Bridge?
Kan ik verschillende Hue armaturen samen gebruiken?
Kan ik de Hue Beyond gebruiken zonder Hue Bridge?
Kan ik de Hue Bloom gebruiken zonder de Hue Bridge?
Hoe kan ik zien of een lamp de nieuwe versie met 'rijkere kleuren' is?
Hoe voeg ik een lightstrip toe aan mijn bestaande Hue systeem?
Waarom worden sommige armaturen geleverd met een Hue dimmer switch?
Wat is het verschil tussen het Hue Play basispakket en de uitbreiding?
Kan ik een andere voeding van een andere Hue lamp gebruiken om mijn Hue Play van stroom te voorzien?
Moet ik afzonderlijke accessoires kopen om de Philips Hue Play te gebruiken?
Kan ik de kabel van mijn Hue Play verlengen?
Waar zou ik mijn Hue Play moeten installeren?
Hoe kan ik de Philips Hue Play achter mijn tv monteren?
Heeft mijn Hue Play een aan/uit-schakelaar of een knop waarmee ik de kleuren kan regelen?
Waarom is er maar één kleur wanneer ik de Philips Hue Play inschakel?
Hoe installeer ik buitenlampen?
Welke Hue producten kan ik buiten gebruiken?
Hoe gebruik ik de Hue slimme stekker?
Kan ik de Hue slimme stekker gebruiken om mijn lampen te dimmen of feller te zetten?
Kan ik andere apparaten (zoals een koffiezetapparaat) gebruiken met mijn Hue slimme stekker?
Wat is het maximumvermogen van een lamp die ik met de Hue slimme stekker kan gebruiken?
Hebben Go draagbare lampen een knop waarmee het licht kan worden bediend?
Kan ik de Go draagbare lampen gebruiken in vochtige omgevingen, bijvoorbeeld buiten?
Kan ik de adapter van mijn vorige versie van de Hue Go gebruiken voor de nieuwste versie van de Hue Go en omgekeerd?
Moet ik een oplaadkabel bevestigen aan de Go draagbare tafellamp?
Kan ik de Go draagbare tafellamp buiten opladen?
Hoelang gaat de accu van de Go draagbare tafellamp mee?
Hoelang duurt het voordat de accu van de Go draagbare tafellamp volledig is opgeladen?
Is de Go draagbare tafellamp waterbestendig?
Is de oplader van de Go draagbare tafellamp waterbestendig?
Wat voor soort houtfineer heeft de Signe gradient lamp?
Hoe moet de eiken houtfineer van de Signe gradient lamp schoonmaken?
Kan ik de lightstrip en/of de Ambiance gradient lightstrip koppelen aan een Hue Play gradient lightstrip?
Kan ik de Hue Play gradient lightstrip doorknippen of er extra lightstrips aan koppelen?
Kan ik de voedingsunit gebruiken die is meegeleverd met Play light bars?
Moet ik de ventilatoren aan de achterkant van mijn beeldscherm vermijden bij de installatie van de Hue Play gradient lightstrip?
Kan ik een langere strip kopen die lang genoeg is om de onderkant van mijn tv of beeldscherm te bedekken?
Hoe monteer ik de Hue Play gradient lightstrip als de afmeting van mijn beeldscherm verschilt van de genoemde afmetingen op de verpakking van de lightstrip?
Waarom krijg ik soms een zwart scherm te zien wanneer ik videocontent opstart?
Kan ik Festavia lichtslingers gebruiken in een echte kerstboom?
Zijn Festavia lichtsnoeren weerbestendig?
Kan ik Festavia lichtslingers toevoegen aan een entertainmentruimte?
Kan ik Festavia lichtslingers uitbreiden?
Hoe ver liggen de lampen van de Festavia lichtslingers uit elkaar?
In welke maat kerstboom kan ik de Festavia lichtslingers gebruiken?
Kan ik Festavia lichtslingers op maat knippen?
Hoe moet ik mijn Festavia lichtslingers bewaren?
Wat is het verschil tussen de Resonate muurlamp en de Resonate Down muurlamp?
Heeft de bijgeleverde klem invloed op de lichtopbrengst van de Resonate Down muurlamp?
Kan ik de klem van de Resonate Down muurlamp gebruiken voor de Resonate muurlamp?
Is het belangrijk om de slinger in een bepaalde richting aan te brengen?
Waarom zie ik mijn Festavia lichtsnoer nog steeds in de Philips Hue app nadat ik het lichtsnoer heb afgesloten en opgeborgen?

Lampen/Bridge

Kan ik twee afzonderlijke Hue systemen bedienen met één apparaat?
Ik kan mijn lamp niet bedienen wanneer ik weg van huis ben.
Wat betekenen de LED-indicators op de Hue Bridge?
Wat voor effect heeft de knop 'Terugzetten naar de fabrieksinstellingen' op de achterkant van de Hue Bridge?
Welke lampen kan ik gebruiken voor buitenverlichting?
Waarom hebben mijn producten van een oudere generatie andere kleuren dan mijn nieuwere producten?
Kan ik meerdere Hue Bridges bedienen met de Philips Hue app?
Hoe kan ik bepalen of een Philips Hue product compatibel is met Bluetooth?
Wat heb ik nodig om Philips Hue Bluetooth te kunnen gebruiken?
Kan ik nog steeds de Bridge gebruiken als ik Philips Hue Bluetooth gebruik?
Welke transformators zijn getest op compatibiliteit met Philips Hue spots (MR16)
Mijn transformator staat niet op de lijst met compatibele transformators voor MR16-lampen. Kan ik de transformator evengoed gebruiken?
Ik weet niet welke transformator ik heb. Hoe kan ik bepalen of ik Philips Hue spot (MR16) kan gebruiken?
Kan ik elke traditionele MR16 die ik heb vervangen door een Philips Hue MR16-lamp?
Werken MR16-lampen in armaturen die zijn aangesloten op een traditionele dimmer?

Schakelaars en sensors

Hoe voeg ik een accessoire toe aan mijn bestaande Hue systeem?
Hoe kan ik een Hue accessoire resetten naar de standaardinstellingen?
Kan ik lampen in meerdere kamers bedienen met een accessoire zoals de dimmer of tap switch?
Kan ik de Hue bewegingssensor tijdelijk uitschakelen?
Kan ik de Hue bewegingssensor buiten gebruiken?
Wat betekent de LED-indicator op de Hue bewegingssensor?
Waar moet ik mijn Hue bewegingssensor plaatsen?
Kan ik een Hue dimmer switch of tap gebruiken om mijn buitenlampen te bedienen?
Kan mijn Friends of Hue schakelaar mijn gewone lichtschakelaar vervangen?
Werken Friends of Hue schakelaars met een slimme woningassistent, zoals Apple HomeKit, Amazon Alexa of de Google Assistent?
Werken Friends of Hue lichtschakelaars met slimme lampen of apps van derden?
Moet ik mijn Friends of Hue schakelaar aansluiten op de elektriciteitsdraden in mijn woning?
Hoe installeer ik een Friends of Hue schakelaar en hoe voeg ik deze toe aan de Hue app?
Hoelang gaat de batterij in een Friends of Hue lichtschakelaar mee?
Hoeveel lampen kan ik bedienen met een Hue dimmer switch?
Mijn dimmer switch werkt niet meer goed.
Wat kan ik bedienen of regelen met een Philips Hue dimmer switch?
Wat moet ik doen als mijn Hue Tap switch niet meer reageert?
Waarvoor zijn de drie knoppen op de Hue Tap switch?
Waar kan ik een Friends of Hue lichtschakelaar kopen?
Hoe installeer ik de Hue smart button?
Kan ik de Hue slimme knop gebruiken om mijn lampen te dimmen of feller te zetten?
Hoe vervang ik de batterij in de Hue slimme knop?

HDMI sync box

Welke tv's of HDMI-apparaten zijn compatibel met Dolby Vision tijdens de synchronisatie van mijn lampen met de Philips Hue Play HDMI sync box?
Werkt de Hue Sync app voor pc met de Philips Hue Play HDMI sync box?
Hoe synchroniseer ik mijn slimme lampen met de Philips Hue Play HDMI sync box?
Hoe kan ik het beste mijn entertainmentruimte instellen?
Werkt de muziekmodus van de Philips Hue Play HDMI Sync Box met een AVR/ARC/soundbar?
Werkt de Philips Hue Play HDMI Sync box met apps op je smart tv?
Ondersteunt de Philips Hue Play HDMI Sync box Dolby Atmos?
Ondersteunt de Philips Hue Play HDMI Sync Box 3D?
Ondersteunt de Philips Hue Play HDMI Sync Box HDR?
Ondersteunt de Philips Hue Play HDMI Sync Box 8K?
Hoe herstel ik de fabrieksinstellingen van de Philips Hue Play HDMI sync box?
Wat betekenen de verschillende LED-kleuren aan de voorkant van de Philips Hue Play HDMI sync box?
Ik kan mijn WiFi-netwerk niet vinden bij het configureren van mijn Philips Hue Play HDMI Sync box. Wat moet ik doen?

Wandschakelaarmodule

Hoe installeer ik een Hue wandschakelaarmodule?
Waar kan ik aanvullende instructies voor de installatie vinden?
Is het gemakkelijk om de Hue wandschakelaarmodule achter een bestaande lichtknop te installeren?
Kan ik gewone (niet-slimme) lampen bedienen met de Hue wandschakelaarmodule?
Past de Hue wandschakelaarmodule achter mijn lichtschakelaar?
Werkt de Hue wandschakelaarmodule met het type lichtknop dat ik heb?
Wordt de Hue wandschakelaarmodule aangesloten op de stroom in mijn huis? Wordt de module aangesloten op een nuldraad?
Hoelang gaat de batterij mee?
Kan ik de Hue wandschakelaarmodule zelf installeren?
Werkt de Hue wandschakelaarmodule met een 2-weg (EU)/3-weg (VS) lichtknop?
Hoe werkt de functie waarmee je van scène kunt wisselen?
Kan ik mijn lampen dimmen met de Hue wandschakelaarmodule?
Werkt de Hue wandschakelaarmodule met Bluetooth?
Kan ik de bijgeleverde bedrading verlengen?
Belangrijke tips voor aankoop en installatie
Mijn Hue wandschakelaarmodule werkt niet goed of is niet bereikbaar in de Hue app.

Tap dial switch

Kun je de lampen op verschillende snelheden dimmen met een Tap dial switch?
Kan ik de Tap dial switch gebruiken zonder Hue Bridge?
Kan ik de Tap dial switch gebruiken met HomeKit?
Waarvoor zijn de knoppen en dial op een Tap dial switch?
Wat betekenen de verschillende LED-kleuren op de Tap dial switch?
Hoe kan ik de Tap dial switch terugzetten naar de fabrieksinstellingen?
Hoe kan ik mijn Tap dial switch verbinden met mijn Bluetooth-configuratie?
Hoe vervang ik de batterij in mijn Tap dial switch?
Kan ik de Tap dial switch gebruiken om alle lampen in mijn huis, een kamer of een zone uit te schakelen?
Ik wil door de scènes bladeren, maar mijn lampen zijn uit. Wat is er gebeurd?
Wanneer ik mijn lampen uitschakel met de dial en ze vervolgens weer inschakel, pakken ze de vorige scène in plaats van een minimale helderheid. Wat is er gebeurd?
Kan ik voorkomen dat de dial van mijn Tap dial switch de lampen volledig uitschakelt?

Railverlichting

Wat is Perifo-railverlichting?
Welke lampen werken met Perifo-railverlichting?
Waar vind ik meer informatie over Perifo railverlichting?
Hoe verbind ik mijn Perifo-systeem voor railverlichting met mijn Philips Hue systeem voor slimme verlichting?
Waar kan ik instructies voor de installatie en verbinding van Perifo-railverlichting vinden?
Kan ik een Perifo-opstelling creëren met meerdere voedingsunits, zodat ik genoeg vermogen heb voor lampen van meer dan 100 W (90 W voor de VS en Canada)?
Philips Hue YouTube

Instructievideo's bekijken

Bekijk instructievideo's op het officiële Philips Hue YouTube-kanaal voor hulp bij het installeren en instellen van Philips Hue producten

Neem contact op met ons

We helpen je graag verder

Bezoek onze sociale kanalen

Reactietijd: 1 uur. 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar

Product, acties, garantie en Hue Shop

Telefoon: 00800 744 547 75

Maandag t/m vrijdag 09.00 - 18.00

*Als er op een lamp een 'maximaal' aantal lumen wordt weergegeven in de specificaties, dan is dat de maximale lichtopbrengst van de lamp. Het geeft weer hoe helder de lamp schijnt bij 2700K (witte lampen) of 4000K (White ambiance of White and color ambiance lampen). Meer informatie over helderheid