Så här konfigurerar du lampor med en dimmerströmbrytare eller smart knapp

Det finns två sätt att ansluta en Hue smart lampa till ditt system, antingen med en Hue Bridge eller genom att parkoppla med Bluetooth.

Koppla ihop med Hue Bridge

Parkoppla med Bluetooth

Hur du ansluter en Hue Bridge

Med Hue Bridge får du full tillgång till alla smarta funktioner för din belysning den är enkel att installera.

Innan du börjar

Är din Hue Bridge ansluten och tillagd i din Hue-app?

Din Hue Bridge ska redan vara ansluten, ansluten till Wi-Fi och tillagd i Hue-appen. Om du inte har gjort det ännu ska du först installera din Hue Bridge.

Lär dig hur du installerar din Hue Bridge

Har du installerat din Hue-lampa?

Skruva i dina ljuskällor, anslut lamporna och slå på dem. Om du är osäker på installationen, se handboken som medföljde Hue-lampan.

Konfigurera en lampa med en Hue Bridge

1. Öppna din Hue-app.
  2. Gå till fliken Hem och tryck på ikonen med tre punkter (…).
Hue-app

3. Tryck på Lägg till lampor.

Lägg till lampor

4. Tryck på Sök. Om Hue-appen inte hittar din lampa anger du produktens serienummer.

Sök

5. När den nya lampan är installerad trycker du på Starta konfigurering. Du kan nu namnge dina nya lampor och tilldela dem olika kategorier eller namn.

Tryck och håll inne

6. Flytta de nya lamporna till ett befintligt Rum eller skapa ett nytt.

7. Det medföljande tillbehöret är redan ihopkopplat med din lampa, så du kan använda denna med dina standardinställningarna. Vill du däremot anpassa dimmerströmbrytaren eller smartknappen måste du lägga till den i Hue-appen. Håll ned återställningsknappen på baksidan av dimmerströmbrytaren eller smartknappen i 10 sekunder.

8. Gå in i själva appen och gå till Inställningar tryck och välj Tillbehör.

9. Tryck på Lägg till tillbehör.

10. Beroende på vilket tillbehör du har, tryck Hue dimmer switch eller Hue smart knapp. Följ instruktionerna på skärmen. Det finns ett annat sätt att lägga till lampor i din Hue-app: gå till Inställningar tryck på Lampor, och tryck på plus-ikonen (+).